Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Cestovní pojištění

Kdykoliv se vydáváme na cesty do zahraničí, měli bychom počítat s různými riziky. Ty nejhorší z nich nám pomáhá řešit cestovní pojištění.

Hlavní náplní takového pojištění je úhrada léčebných výloh v případech, kdy v zahraničí onemocníme, či utrpíme nějaký úraz. Z pojištění se pak hradí výdaje za ošetření, hospitalizaci, léčení, náklady na léky, nezbytné převozy a podobně.

Tyto výdaje jsou pak za nás hrazeny až do tzv. maximálního limitu pojistného plnění. Znamená to, že pokud náklady na naši léčbu přesáhnou limit pojištění, musíme zbytek uhradit ze svého. Lepší je tedy vyšší limit, ten však znamená i vyšší pojistné.

Základní pojištění si pak můžeme rozšířit o připojištění.
Mezi ty nejčastěji nabízené patří:

  • úrazové připojištění
  • připojištění zavazadel
  • připojištění odpovědnosti za škodu
  • připojištění storna zájezdu
  • dokonce se lze připojistit i na únos letadla

Výše pojistného se pak odvíjí od toho, jakou zemi chceme navštívit, podle typu cesty a míry rizika. Jiné jsou sazby pro turistické cesty, jiné pro ty pracovní anebo pro výlety spojené s nebezpečnými sporty (některé jsou dokonce nepojistitelné). Také záleží na tom, jaké pojistné limity si zvolíme.

Cestovní pojištění si můžeme sjednat na pobočkách jednotlivých pojišťoven (komerčních i zdravotních), ale také u cestovních kanceláří nebo makléřských společností. Cestovní pojištění nabízí také některé banky společně s platebními kartami. Z mnoha důvodů je pro nás však výhodné sjednávat si toto pojištění online – nejenže nemusíme nikam chodit, ale ještě si můžeme porovnat ceny poskytovatelů a smlouvu uzavřít kdykoliv, protože tyto služby bývají dostupné 24 hodin denně.

Pojistná smlouva nemůže být nikdy uzavřena se zpětnou platností. V případě, že cestujeme v rámci jedné smlouvy do více zemí, je nejlépe uvést do smlouvy buď nejvzdálenější stát, ve kterém budeme pobývat, nebo stát, ve kterém plánujeme zůstat nejdéle.



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: ,



Zatím 1 komentář k článku “Cestovní pojištění”

  1. 2sheriff


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist