Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kam na výlet

Prázdniny jsou už v plném proudu, a tak mnoho rodičů jistě horlivě přemýšlí nad tím, kam na výlet s dětmi. Jak známo, naše vlast dostala do vínku mnoho krás. Mezi ně patří také proslulé české hrady a zámky, jeskyně či rozhledny. A právě o nich si dnes povíme! Že stále nevíte, kam na výlet o víkendu? Nebojte se, náš článek Vás jistě inspiruje!

Kam na výlet – hrady, zámky a zříceniny

Děti všeho věku mají odjakživa rády tajemno. Není tedy žádným překvapením, že je fascinují záhadami opředené hrady, zámky a také zříceniny. Pokud jste tedy stále nevymysleli, kam na výlet s těmi nejmenšími, máme pro Vás seznam několika zajímavých míst.


  • Zřícenina skalního hradu ze 13. stol. je pýchou Starozámeckého vrchu, jenž se nachází v oblasti zvané Adršpach. Zajímavostí je, že za husitských válek se odtud podnikaly loupeživé výpravy do Slezka. Má za sebou tedy dlouhou historii, která na hradu zanechala nesmazatelné stopy. Pokud jste alespoň trochu dobrodruzi, tento hrad byste neměli minout. Je volně přístupný po červené a žluté turistické značce od rozcestníku Dolní Adršpach.
  • Máte-li rádi antiku, máme pro Vás skvělý tip, kam na výlet. Určitě Vás totiž uchvátí zámek Appolonův chrám v Lednicko-valtickém areálu. Zámek je součástí UNESCO a pyšní se klasickým zábradlím, točitým schodištem, sochami múz i dórskými sloupy. Vězte, že tento zámek nadchne nejen Vás, ale také Vaše potomky!
  • Poslední tip, kam na výlet s dětmi, se týká zámku Bechyně na Táborsku (Dolní Lužnice). V průběhu prohlídky se mnohé dozvíte o majiteli panství (Petr Vok z Rožmberka), navšívíte muzeum Vladimíra Preclíka nebo se necháte unášet krásami keramiky z Alšovy jihočeské galerie. V areálu zámku se také konají mnohé kulturní i společenské akce.

Kam na výlet – rozhledny

Také rozhledny jsou dobrou volbou, kam vyrazit na výlet. Děti se totiž učí vnímat svět z jiné perspektivy a zároveň zažijí mnoho dobrodružství nejen při výstupu na její vrchol, ale také v průběhu obdivování okolních krás. Tady jsou naše tipy, kam na výlet – vstříc za rozhlednami!

  • Alexandrova rozhledna se nachází v Moravském krasu. Původně měla podobu dřevěného pavilonu, později se z něj však stala kamenná rozhledna, která byla v 70. letech renovována. Z vrcholku rozhledny můžete obhlénout Brno a Žďánický les. Je dobře přístupná po turistické trase.
  • Náš další tip, kam na výlet, se týká rozhledny Bolfánek na Klatovsku. Tato rozhledna měla původně podobu věže, která se nacházela na Vrchu nad Chudenicemi. Inspirací pro úpravu Bolfánku byla klatovská Černá věž.
  • Máte-li rádi Český ráj, určitě nezapomeňte navštívit rozhlednu Hlavatice, která Vám zajistí výhled na dechberoucí okolí Turnova.

Kam na výlet – jeskyně

V našich luzích a hájích máme mnoho krásných jeskyň, kterými se můžeme právem chlubit. Proto je náš třetí tip, kam na výlet, věnován právě jim!

  • Hranický kras. Toto krasové území se nachází u Hranic a jeho součástí je známá hranická propast a také Zbrašovské jeskyně.
  • Pýchou Moravského krasu a okolí je proslulá Jeskyně Balcarka, proto ani tu nemůžeme opomenout v našich tipech, kam na výlet. Jeskyně se nachází v CHKO Moravský kras a návštěvníky fascinuje především díky své bohaté, barevné krápníkové výzdobě. Za zmínku jistě stojí i kruhová prostora Rotunda a Rovné stropy, jenž vznikly lavicovitou odlučností vápencových vrstev. Děti se tedy mohou těšit na svělou podívanou!
  • Náš poslední tip, kam na výlet, směřuje do Chýnovské jeskyně na Táborsku, která vznikla rozšiřováním puklin korozí. Děti jistě zaujmou především barevné krápníky, jenž mění svou barvu.

Tolik z našich dnešních rad, kam na výlet!
Přejeme mnoho pěkných chvil s celou rodinou.



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , ,



Zatím 1 komentář k článku “Kam na výlet”

  1. 3misgivings 12.01.2022 v 23:35

    3pawnbroker


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist