Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Varování před nebezpečím na dovolené – DROZD

DROZD, neboli Dobrovolná registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí, je projekt Ministerstva zahraničních věcí (MZV), který umožňuje v případě nouze účině organizovat pomoc Čechům, kteří se v danou dobu nacházejí v inkriminované oblasti v zahraničí.

Jak to funguje?

Cestovatel před svou cestou vyplní jednoduchý formulář na stránkách MZV, kde uvede informace o sobě, o spolucestujících, o svém pobytu a kontaktní osobu v ČR. Tyto informace pak slouží k rychlé pomoci v případě živelných pohrom nebo nejrůznějších nepokojů.


Systém DROZD totiž umožňuje rozeslat hromadné emaily nebo SMS všem zaregistrovaným, kteří se v daném státě nacházejí a informovat je tak o hrozícím nebezpečí.

Všechny poskytnuté informace a osobní údaje jsou automaticky z databáze vymazány po ukončení vaší cesty.

Aby jste mohli v budoucnu Vaši registraci upravovat, tak při vytvoření nové registrace si zvolte uživatelské jméno a heslo. Při jakékoli další cestě do zahraničí nebudete muset opět vše pracně vyplňovat a pouze si upravíte itinerář Vaší cesty.

DROZD – Dobrovolná registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí – registrace

Pro koho DROZD je?

Projekt DROZD je určen pro všechny, kteří cestují do zahraničí ať již na vlastní pěst nebo organizovaně s cestovní kanceláří. Taktéž pro ty, kteří v zahraničí dlouhodobě žijí nebo studují.

Samozřejmě nejvíce je DROZD využíván během turistické sezóny.
Během letošního roku byl systém využit během nepokojů na Blízkém východě a v Africe. Loni například varoval Čechy před tsunami v jižní Asii, po zemětřesení v Austrálii a nebo po pumových útocích v Pakistánu.

Naopak nebyl DROZD využit během nedávné tragédie v Norsku, protože nikdo neočekával, že by k takovéto situaci v severské zemi vůbec mohlo dojít. Z toho plyne, že je dobré se zaregistrovat ať jedete kamkoli, protože pak budete vždy včas informováni o nastalé situaci.



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: ,



Zatím 1 komentář k článku “Varování před nebezpečím na dovolené – DROZD”

  1. 2reprobate 13.01.2022 v 00:49

    1comparisons


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist